Oppositie

Oppositie:
"Oppositie is een belangrijk strategisch element in het pionneneindspel; zo wordt het tegenover elkaar staan van de koningen genoemd wanneer zich slechts één veld tussen beiden bevindt. Bedraagt de tussenruimte drie of vijf velden, dan wordt gesproken van verre oppositie."

De vereniging:
Schaakvereniging Oppositie uit Heiloo is opgericht in 1934.
De vereniging telt momenteel ongeveer 35 senioren leden.
Ook is er een jeugdafdeling.
Oppositie is ook actief in de bondscompetitie. Het eerste team speelt al jaren afwisselend in de 2e en 3de klasse NHSB. In het seizoen 2007-2008 hebben twee teams meegedaan in de 2e klasse!

Zowel schakers die alleen maar een gezellig potje willen schaken, als zij die graag een serieuze competitie willen spelen, voelen zich thuis op deze vereniging.

De Egmondse schaakvereniging "Toren van Egmond" heeft in 2005 opgehouden te bestaan wegens een te klein ledenbestand. Een aantal spelers heeft zich vervolgens gemeld bij Oppositie, waar ze met open armen zijn ontvangen.

Ook belangstelling voor onze schaakclub? Kom eens langs om vrijblijvend rond te kijken en eventueel een partijtje te spelen. Als je komst van tevoren gemeld wordt, ben je zeker van een tegenstander. Bel in dat geval dan Matthijs Hulsebos, onze wedstrijdleider (06-42315433).

Lokatie:
Ontmoetingscentrum "Het Trefpunt"
Abraham du Bois-hof 2
1852 EZ Heiloo

Speelavond:
Dinsdag, vanaf 20:00 uur. De jeugd speelt vrijdags.
Roken is niet toegestaan.
In de caferuimte kan gezellig worden nagepraat (en nagespeeld).