Algemene informatie voor de jeugd

Seizoen 2015-2016:
De contributie voor de jeugd voor dit jaar is 60 euro. Na betaling van de contributie zal je worden aangemeld bij schaakbond, waardoor je mee kan doen met de GP toernooien en andere bondsactiviteiten. Verder wordt de contributie gebruikt voor het voldoen van de zaalhuur en de aanschaf van lesmateriaal (de stappenboekjes).
Een verhoging van de contributie was noodzakelijk, omdat de gemeente Heiloo de club-activiteiten niet langer financieel steunt. Gelukkig kon hij beperkt blijven dankzij de instroom van veel nieuwe leden. Begin oktober zal de penningmeester de nota per mail versturen.

Voorts:

1. Er wordt elke vrijdag geschaakt, behalve op feestdagen en in vakanties. Zie ook het kopje Jeugd - Programma.
Er wordt gespeeld van 19.00 - 20.00 uur. De eerste 40 minuten worden gebruikt voor instructies en oefeningen. De laatste 20 minuten wordt er een partij gespeeld in de jeugdcompetitie. Eens in de 5 weken worden er alleen partijen gespeeld.
2. Speellocatie is het Cultureel centrum De Strandwal, op De Overtoom 9, Heiloo.

3. Als lesmethode is gekozen voor het stappenplan van Rob Brunia en Cor van Wijgerden. Deze in Nederland ontwikkelde methode staat zeer hoog aangeschreven. Er zijn 6 stappen met elk hun eigen werkboek. In stap 1 worden de beginselen uitgelegd. Stap 6 behandelt zelfs ingewikkelde eindspelstudies. Niemand van onze vereniging heeft tot nu toe stap 6 gehaald. De meeste volwassen spelers van "Oppositie" zouden vanaf +/- stap 4 nog aardig wat kunnen leren.

4. Het stappenplan werkt op basis van diagrammen, waar dan de goede oplossing voor moet worden gezocht. De diagrammen zijn in verschillende thema's onderverdeeld, die steeds moeilijker worden bij elke volgende stap.

5. Als de jeugdleiding van mening is dat het niveau van een stap voldoende wordt beheerst, dan kan aan het eind van het seizoen een examen worden afgelegd. Er zijn diverse mogelijkheden voor het doen van proefexamens.

6. De contributie bedraagt 60 euro. Werkboeken zijn hierbij inbegrepen.

7. De email-adressen van alle jeugdleden worden gebruikt voor mededelingen van de jeugdleider. Deze zullen in het algemeen ook vermeld worden op de website..

Sfeerimpressie:
Vrijdagavond 24 oktober 2003. Jeugdleden van Oppositie schaken tegen de jeugd van Vredenburg uit Limmen.

jeugd

Mario Sacksioni's website: http://www.msp-persfotografie.net